Voor de veiling van 2019 hebben we gekozen voor 3 lokale goede doelen die een concrete invulling kunnen geven met het geld dat wordt opgehaald.

 

Dit jaar is gekozen voor:

Stichting Kinderdiabetes Zeeland 

 

Dutch Special Operations Charity Fuds 

 

Grote Kerk Veere.

 

Deze pagina wordt snel verder ingevuld met meer informatie

 

 

 

Familiehuis van Duijn: Een huis met voldoende ruimte, waar veiligheid en liefde geboden kan worden aan Zeeuwse jongeren die in de pleegzorg terecht komen. 

In Zeeland is een tekort aan pleegouders, vooral voor jongeren. Om deze jongeren in de eigen provincie, en dus in hun eigen omgeving, zodat ze niet van school hoeven te switchen een (t)huis te kunnen bieden, zet jongerenopvang Zeeland zich in om pleegzorg in Zeeland te realiseren.

Pleegouders Arie en Jacqueline hebben een oud chinees restaurant in Heinkenszand gekocht. Zij gaan daar wonen met hun drie kinderen en pleegzoon. Daarnaast is er na een flinke verbouwing nog ruimte voor drie pleegkinderen, in hun ‘familiehuis’. Stichting Jongerenopvang Zeeland werkt mee aan het realiseren van hun ‘familiehuis’.

Een financiële ondersteuning zorgt er mede voor dat er minimaal 10 jaar lang 3 opvangplaatsen in een gezin in Zeeland beschikbaar zijn. De opvang van pleegkinderen kan kort- of langdurig zijn en is afhankelijk van de zorgvraag. Dit houdt in dat er meerdere kinderen zijn die langdurig of kortdurend geholpen kunnen worden.

http://www.jongerenopvangzeeland.nl

Stichting Zeeuws Mamma richt zich op kinderen die binnen het gezin te maken krijgen met borstkanker. Door samen met de kinderen, fondswervende activiteiten te organiseren biedt Zeeuws Mamma deze kinderen de gelegenheid hun steentje bij te dragen aan borstkankeronderzoek.

Door samen met lotgenoten deze -en andere- activiteiten op te zetten en uit te voeren ontstaat er op een bijzondere manier verbinding tussen de kinderen. ‘Erover’ praten is soms moeilijk en niet altijd leuk, dat hoeft bij Zeeuws Mamma niet. De behoefte om samen met lotgenoten te zijn wordt mede door de hulp van Stichting Zeeuws Mamma op een ontspannen en laagdrempelige manier mogelijk gemaakt.

Met de opbrengst van de veiling wil stichting Zeeuws Mamma een race organiseren. Voor de wat jongeren betekent dat mee in een rally wagen. Voor de jongeren met een rijbewijs staat een slibcursus op het program.

 

http://www.zeeuwsmamma.nl

Stichting Ambulance Wens Nederland is een groep van 200 medisch geschoolde vrijwilligers die dagelijks gratis laatste wensen vervullen van mensen die afhankelijk zijn van ambulancevervoer, met behulp van speciaal daarvoor ontwikkelde ambulances.

Met de opbrengst van de veiling willen we een bijdrage leveren aan een nieuw aan te schaffen brancard. De kosten hiervoor zijn € 17.500,- en deze is voor een nieuw te bestellen ambulance. 

Door de komst van een nieuwe ambulance, met brancard kunnen meer mensen uit Zeeland geholpen worden met het in vervulling laten aan van hun laatste wens.

www.ambulancewens.nl