Junior Chamber International

Junior Chamber International (JCI) – vroeger bekend als Junior Kamer – is een wereldwijde federatie voor jonge managers en ondernemers tot 40 jaar. De leden werken aan hun persoonlijke groei door het volgen van trainingen, bijwonen van (internationale) conventies en deelname aan zakelijke netwerken.

Op deze manier streeft de federatie naar betere leiders die een betere samenleving mogelijk maken. JCI neemt wereldwijd deel aan projecten die een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij.

JCI heeft heeft geen politieke of religieuze achtergrond. In Nederland zijn er 96 kamers met in totaal circa 2.250 leden. JCI is in circa 120 landen vertegenwoordigd met ongeveer 200.000 leden.

Meer informatie over JCI Nederland

Over JCI Walcheren

JCI Walcheren is de Zeeuwse afdeling van JCI en is open voor iedereen die zich qua woon of werken met Walcheren verbonden voelt. In vrijwel iedere regio in Nederland zijn één of meerdere JCI Kamers gevestigd en dat geldt ook voor de provincie Zeeland (drie in totaal). JCI Walcheren is sinds 1969 actief op Walcheren en stond vroeger beter bekend als Junior Kamer Walcheren. In 2012 is de naam veranderd naar JCI in lijn met de internationale afdelingen van JCI.

Onze club JCI Walcheren bestaat uit een mix van zo’n 25 vrouwen en mannen. Sommige leden hebben een eigen bedrijf, anderen werken als ZZP’er en een deel werkt in loondienst. Bij JCI Walcheren maken we geen onderscheid, zolang je enthousiast en ondernemend bent!

JCI Walcheren is actief op het gebied van persoonlijke groei voor haar leden, alsmede evenementen waarvan de opbrengsten aan verschillende goede doelen wordt geschonken. Voorbeelden zijn de junior kamer veiling, de rally en de eendjesrace.

Waarom lid worden?

Je wordt lid bij JCI Walcheren als je in de eerste plaats tijd en positieve energie hebt om te investeren in anderen. Het sociale aspect (lees: ouderwetse gezelligheid) vormt de belangrijkste pijler van onze club. Daarnaast is het lidmaatschap een flinke investering in jezelf. Persoonlijke ontwikkeling en uitbreiding van je zakelijke netwerk op Walcheren zijn evident. Tot slot ben je gemotiveerd om bij te dragen aan de maatschappij. Wij zetten ons lokaal in voor goede doelen en het is fijn als je daar net als wij veel energie en voldoening uithaalt.

Wat komt erbij kijken?

We vergaderen iedere tweede maandag van de maand. We combineren zo’n vergadering standaard met een hapje en een drankje en vaak ook met bijvoorbeeld een bedrijfsbezoek, een training of een andere leuke activiteit. Daarnaast hebben we verschillende commissies waar je jezelf voor kunt inzetten. Denk daarbij aan commissies die events organiseren voor het goede doel of juist bijeenkomsten voor onszelf, zoals een kampeer-/skiweekend, een running dinner of een themafeestavond. Uiteraard vinden we het fijn als onze leden ernaar streven bij zoveel mogelijk activiteiten aanwezig te zijn.

Lid worden van JCI Walcheren?